Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Green Passion so skladni z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah.

Spletno trgovino Green Passion upravlja družba Green Passiona d.o.o., naslov Trg komandanta Staneta 8, matična številka 8382212000, ki je tudi ponudnik storitev.

Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnikov spletne trgovine, pravice in obveznosti spletne trgovine, odnos med trgovino in uporabnikom, način reševanja morebitnih sporov.

Uporabnika oz. kupce v spletni trgovini zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa t.j. oddaje naročila. Spletna trgovina ob vsaki oddaji naročila opozori uporabnika glede splošnih pogojev, ki jih mora ta potrditi.

 

Nakup artiklov

Spletna stran https://www.greenpassion.si/spletna-trgovina/ vsebuje navedbo artiklov, ki jih spletna trgovina ponuja. Ob vsakem artiklu so navedene lastnosti le-tega, količina, cena. Naročilo se opravi s klikom na označbo »naroči« ob posameznem artiklu. Spletna trgovina deluje 24 ur dnevno. Zaradi morebitnih tehničnih razlogov je lahko delovanje spletne trgovine občasno moteno. Ponudnik za navedeno ne prevzema odgovornosti, trudi pa se napako čim prej odpraviti. Ponudnik tudi ne odgovarja za uporabo spletne trgovine na način, ki ni skladen z zakonodajo.

 

Način plačila

Kupec naročene artikle plača:

  • Z gotovino po povzetju;
  • Po predračunu;
  • S plačilo kartico.

 

Cena

Cene v trgovini so navedene v evrih in že vključujejo DDV.

Cene, navedene ob izdelku, so cene ki so trenutno veljavne. Ponudnik lahko cene spreminja.

Veljavna cena artikla je tista, ki je ob artiklu navedena v času oddaje naročila.

V spletni trgovini so za posamezne artikle na voljo tudi akcijske cene oz. cene s popustom, kar je ob posameznem izdelku posebej označeno.

 

Stroški dostave

Stroške dostave plača kupec ob nakupu in so posebej označeni. Za nakup artiklov v vrednosti nad 80 EUR je dostava v Sloveniji brezplačna.

 

Račun

Družba Green Passion d.o.o. ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži račun. Morebitne nepravilnosti na računu mora kupec družbi sporočiti v osmih dneh po e- pošti contact@greenpassion.si ali contact@greenpassion.eu. Kasnejše reklamacije niso upoštevne.

 

Nakup za pravne osebe

Pravna oseba nakupa v spletni trgovini ne more opraviti. Za nakup naj pravna oseba kontaktira družbo Green Passion d.o.o. na e- naslov contact@greenpassion.si oz. telefon št. 00 386 (0) 40 600 729.

 

Naročilo

Spletna trgovina bo takoj ob prejemu naročila pričela z aktivnostmi za izvedbo. Kupca bo na njegov e-naslov obvestila o sprejemu naročila, ceni artikla, predvideni dobavi.

V primeru nemožnosti realizacije naročila bo o tem nemudoma obvestila kupca.

Kupec se obvezuje, da artikle kupuje za lastne potrebe in ne za morebitno nadaljnjo prodajo.

Pravice do odstopa potrošnika od pogodbe ne veljajo za hrano ter izdelke za vsakodnevno uporabo (krema,kapljice,mazilo). To je v skladu z zakonom o potrošniških ,člen 43a ki navaja izjeme. Prav tako odstop od pogodbe ni mogoč za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

 

Dostava

Če kupec opravi naročilo do 12. ure, bo spletna trgovina naročilo obdelala še isti dan in artikel odposlala.

Za dostavo blaga skrbi GLS dostava skladno s svojim poslovanjem.

V primeru morebitnih težav z dostavo, bo spletna trgovina o tem nemudoma obvestila kupca.

Cena dostave v Sloveniji in v tujino znaša kakor izhaja iz cenika dostave.

Za nakupe nad 120 EUR je poštnina v conah od 1-4 120 brezplačna.

 

V primeru neprevzema izdelka lahko spletna trgovina kupcu zaračuna materialne stroške v višini 10 EUR.

 

Reklamacije

Spletna trgovina skrbi za kvaliteto izdelkov, ki jih ponuja.

 

V primeru očitnih stvarnih napak kot npr.: dostave napačne količine, dostave napačnega blaga, kakršnihkoli poškodb artikla ipd. mora kupec v treh dneh od prevzema pošiljke o tem obvestiti spletno trgovino na e-naslov contact@greenpassion.si.

Spletna trgovina bo o vseh zgoraj navedenih reklamacijah nemudoma kontaktirala kupca. V primeru upravičene reklamacije bo spletna trgovina prevzela stroške dodatne dostave.

 

V primeru skritih stvarnih napak na izdelku, nas o tem obvestite v roku dveh mesecev na e-naslov contact@greenpassion.si. Nemudoma bomo primer preučili in vas kontaktirali.

 

Varovanje zasebnosti:

Ponudnik spletne trgovine zagotavlja varnost podatkov, ki mu jih sporoči stranka. Podatki so zaupni in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Za pregledovanje artiklov v spletni trgovini uporabniku ni treba razkriti nobenega osebnega podatka. Ponudnik trgovine nekatere informacije pridobiva z uporabo spletnih piškotkov. Z uporabo piškotkov ponudnik prepozna IP-naslov uporabnika, vrsto brskalnika, aktivnost na spletu. Brez uporabe piškotkov nakup v spletni trgovini ni mogoč.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini ponudnik potrebuje določene osebne podatke kupca: osebno ime, naslov bivališča oz. naslov za dostavo, e-naslov, morebitna telefonska številka, morebitna št. TRR. Te podatke ponudnik ne razkriva tretjim osebam, razen za potrebe računovodstva ter dostave in morebitnega kontaktiranja kupca za morebitna pojasnila v zvezi z naročilom.

Osebne podatke ponudnik obdeluje in hrani skladno z zakonskimi določili. Hrani jih do trajanja pogodbe oz. skladno z zakonskimi določili o hrambi dokumentov ter ob soglasju kupca za tržne aktivnosti. Za vse osebne podatke, ki nam jih kupec posreduje ima ta pravico do popravka oz. izbrisa.

 

Intelektualna lastnina:

Vsebina spletne strani je last družbe Green Passion d.o.o. Vsebine ni dovoljeno kopirati in uporabljati. Za vsebino spletne strani (posamezne fotografije), ki niso last družbe, je družba pridobila ustrezna dovoljenja avtorja.

Družba Green Passion ne odgovarja za vsebino spletnih mest, do katerih ponuja povezavo na svoji spletni strani.

 

Reševanje sporov:

Družba Green Passion d.o.o. posluje skladno z veljavno zakonodajo. Družba se trudi zagotavljati učinkovit način reševanja morebitnih pritožb kupcev v spletni trgovini.

V primeru kakršnihkoli težav lahko kupec kontaktira družbo Green Passion d.o.o in sicer po telefonu št. 00 386 (0) 40 600 729 ali na elektronski naslov contact@greenpassion.si. Morebitne pritožbe lahko kupec pošlje po elektronski pošti na naslov contact@greenpassion.si ali pisno na sedež družbe Green Passion. Postopek reševanja pritožbe je zaupen.

Družba Green Passion si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega spora je za reševanje pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Podatki o ponudniku:

Green Passion d.o.o.

Sedež: Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

Matična številka: 8382212000

ID št. za DDV: SI79463983

Dovoljenje za poslovanje:

Družba je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani

Znesek osnovnega kapitala: 15.000,00 EUR

Ljubljana, dne 4. 3. 2020

 

GREEN PASSION d.o.o. – cenik dostave